Aslında Evet, ancak Türkiye’de tüm binalara ve tüm dairelere kadar doğalgaz hatları döşenmiştir. Bu Türkiye dışında pek uygulanan bir yöntem değildir. Genelde doğalgaz olan ülkelerde, sanayi bölgelerinde doğalgazı elektriğe çeviren (co-generation) kojenerasyon santralleri yapılarak elektrik üretimekte, bu elektrik de evlere ve sanayiye mevcut hatlar üzerinden aktarılmaktadır. Bu sistem hem tüm şehirlerin caddelerin, sokakların altının kazılmasını ve doğalgaz gibi yanıcı, patlayıcı bir gazın tüm şehir içerisinde dolaştırılmasını engellemekle beraber çok yüklü yatırım maliyetlerini de ortadan kaldırmaktadır. Yurt dışından satın aldığımız doğalgaz herhangi bir nedenle kesilirse tüm bu yatırımlar boşa gidebilir. Ancak, elektrik üretmek için bir çok yöntem ve alternatif mevcuttur (termik, hidroelektrik, nükleer santraller, Rüzgar enerjisi vs.)
İkincisi; Doğalgaz genelde evlerin içerisinde kombi ile çalıştırılmaktadır. Bunu yapmak için bir kombinizin olması, güvenli bir yere koymanız ve evinizi iyi havalandırmanız gerekmektedir. Bacası tıkanırsa, zehirlenme riskiniz de mevcuttur. Elektrikli yerden ısıtma sistemi ise, evinizde kullandığınız bir çok elektrikli cihazdan (televizyon, bilgisayar, buzdolabı, çamaşır makinesi vs.) daha az tehlikelidir. Bu sistemde elektriğe çarpılabilmek için epey bir uğraşmanız gerekebilir.
Üçüncüsü; Maliyet olarak da elektrikli yerden ısıtma ile doğalgaz olan bölgelerde ısınma maliyetleri birbirine çok yakındır. Ancak bu konuda evin izolasyon durumu çok önemlidir. İyi izolasyon yapılmış bir evi çok cüzi bir rakamla ısıtabilirsiniz. Enerjiden de tasarruf etmek adına yerden ısıtma sistemin altına bir ısı izolasyonu yapılması artı bir avantajdır.